Főoldal
Legfrissebb hírek
EUROPE - A sztori
Biográfia
Diszkográfia
Dalszövegek
Cikkek
Saját írások, kritikák
Letöltések
Linkajánló

Kapcsolat

Írj nekünk
Impresszum
Cikkek
A svédek ismét kitörnek
Írta: Markus Ott   
2009.03.27. 19:02
Három hosszú évig váratta a EUROPE a még ma is bizonyára nagyszámú közönségét. Harminchat hónap telt el az utolsó lemez, az Out Of This World és az új album elkészülte között. Most végre összeállt a nagy mű. Markus Ott, nem sokkal a keverés befejezése előtt beszélgetett Joey Tempesttel.
Bővebben...
 
Svédcsavar, avagy egy Titkos Társaság visszatér
Írta: Farkas Péter   
2009.03.23. 21:25
Volt egyszer egy zenekar… Egy igazi, 80-as évekbeli Bravo-kompatibilis rockbanda, amelynek dauerolt frizurák, bõrnadrágok, tûzijáték-petárdák, poszterek, bedobált melltartók és plüssnyulak kísérték útját. És persze egy igazi - 8 millió eladott lemezt eredményezõ - világsláger, amely 25 országban vezette a slágerlistákat, hosszas világturnékra zavarva ezzel a huszonéves svéd fiúkat. Mint mostanában a korszak számos legendás zenekara, a Europe is megállapodott milliomos fejjel, rövidebb hajjal és a régi gitárossal bérelt újra stúdiót, hogy felvegye az utóbbi idõk egyik legszórakoztatóbb rocklemezét, a Secret Society-t, a Titkos Társaságot. Telefoninterjúnkban Joey Tempest énekessel nevetgéltünk az élet nagy dolgairól.
Bővebben...
 
Joey Tempest interjú a Hairball John Radio Showban
Írta: Hairball John Radio Show   
2009.03.07. 22:33
A Europe énekese, Joey Tempest beszél a zenekar újjáalakulásáról, a több mint egy évtized után kiadott új lemezről, elmondja melyek voltak számára a Europe legjobb pillanatai, melyek a kedvenc dalai és szó lesz egy 2006-ra tervezett vadiúj Europe albumról is a Hairball John Radio Shownak adott telefoninterjúban.

Bővebben...
 
Egy gitáros Európából
Írta: Metal Hammer Hungarica   
2009.03.04. 20:03
A lehető legrosszabbul kezdődött… Borzalmas dugóba akadtam Frankfurt elővárosában, holott már rég a Europe ászgitárosával, Kee Marcelloval kellet volna beszélgetnem. Ideges és dühöd voltam. Féltem attól, hogy a várakozás elveszi Kee kedvét az interjútól. Mikor végre-valahára megérkeztem, egy csapásra lehiggadtam. A jó öreg Kee, ha kissé türelmetlenkedve is, de megvárt. Menedzsere tiltakozása ellenére ragaszkodott hozzá, hogy még a koncert előtt beszélgessünk. Nos, éppen tíz perccel a színpadra a színpadra lépés elélőtt sikerült kikapcsolnom a magnót, addigra már a teljes öltözőt megtisztították a sajtó képviselőitől! Kee végig udvarias és készséges volt.
Bővebben...
 
Interjú Ian Hauglanddal
Írta: Galamb Zoltán   
2009.03.03. 20:16
Októberben jelenik meg új albumotok, a „Secret Society”. Első hallásra nyersebbnek, ugyanakkor modernebbnek is tűnik, mint a klasszikus Europe-lemezek, valamint az előző albumotok.
Bővebben...
 
Europe - Titkos szövetségben
Írta: Koncsok Zoltán   
2009.03.03. 09:33
A 70-es években az Abba tette Svédországot pop nagyhatalommá, a 80-as években pedig a Europe-nak és a The Final Countdown című mindent vivő sikerdaluknak köszönhetően lett fogalom a svéd rockmuzsika. A melodikus hard rockerek az ezredfordulón tértek vissza tetszhalott állapotukból, mégpedig a Final Countdown album kiadása után kivált John Norum gitárossal, és a 2004-es Start From The Dark album folytatását a napokban adták ki Secret Society címmel. Koncsok Zoli a frontember Joey Tempest-tel beszélgetett.
Bővebben...